健康寿命が大切!質の高い人生を楽しく送る!人生は一度きり!!

医療業界での知識をいかして健康と病気と美容について書いています。趣味の旅行についても少し。

オーベルジュドリル本店(フランスアルザス)のメニュー(翻訳済み)と簡単な予約方法

オーベルジュドリル本店のメニューと予約方法

f:id:kenkoudearitai:20180527125845p:plain

 

 

アルザス地方のストラスブールとコルマールの間にリル側湖畔のオーベルジュドリルという3星レストランがあります。

日本にも分店のあるオーベルジュドリルは毎年3星を獲得する老舗かつ実力のあるレストランです。ホテルも経営しており金銭的に余裕のある人は宿泊もおすすめします。

 

さて、このオーベルジュドリルの予約方法ですが。メールもしくは電話予約になります。下が予約用のページです。

http://www.auberge-de-l-ill.com/en/welcome/#reserver

 

メールの入力はフランス語になっていますが、Google翻訳を駆使すれば簡単に入力できます。

translate.google.com

 

早めに予約をしないと夜の時間はあっという間に埋まってしまいます。

私は1ヶ月前に平日で予約を入れたのですが、昼しか予約をとれませんでした。

 

予約がとれますとメールの場合、数日で日時や人数の詳細な返信が返っていきます。

 

また、当日メニュー選びでばたばたしないように下に英語版、日本語版のメニュ記載します。

英語のメニューはオーベルジュドリル本店のホームページからとってきたものです。

下のメニューを印刷して当日持参すればスムーズに注文できると思います。

 

英語のメニュー

 

 

Starters

Selection of vegetables harvested from the l'Ill gardens €45
Goose foie gras terrine €57
Tripe salad with broad beans and goose liver €46
Seared langoustine with a pea and lettuce purée, confit pork belly €74
Breton Lobster on toast with a spiced sauce and pickles €99
Crab with green apple and Petrossian Caviar €114
Fish and shellfisch
The salmon soufflé, a specialty of L'Auberge de l'Ill €46
A frog's lef mousse, by Paul Haeberlin €71
Lobster ragout with a sweet onion multascha, fresh morels and a vin jaune €99
Monkfish roasted on the bone with sautéed vegetables and langoustine fritter(For two dinners) €149
A crisp pastry parcel stuffed with fresh and smoked eel, with sautéed snails and a saké and wasabi emulsion €65
Poached line-caught mackerel with choucroute, ratte potato purée and Petrossian Caviar €98
Cheeses
A trolley of carefully aged cheeses €29
Poultry, Meal, Offal, Game
Poached “Miéral” Bresse chicken in demi-deuil, served with a little stuffed cabbage. The legs are served in a mock vol-au-vent (for the second service). (For two dinners) €189
Roasted rack of Allaiton d'Aveyron lamb, served with a variation on spring carrots €77
A double Black Angus rib-eye steak (USA), served as a surf'n'turf with grey schrimp and an Alsatian saffron risotto (For two dinners) €150
Roasted veal sweetbreads with asparagus and fresh morel and vin jaune sauce €77
Calf's liver, thickly sliced and served medium-rare, with califlower and wild garlic €65
Pigeon roasted on the crown with kale, a little offal croquette and girolles €71
A truffle in the ash

€162

Traditional menu

€132
Only served on Saturday and Sunday lunch, 14.4% service charge included

 

Goose foie gras terrine
or
Lobster on pistachio nut cream, with vinaigrette and Piémont hazelnut emulsion

“Auberge de l’Ill” salmon soufflé
or
Pan-fried John Dori fillet on shellfish risotto with stuffed razor clams
or
Pan-fried sea bass with pasta and samosa wakame, and mild curry emulsion


Lamb fillet in a green coat with compressed vegetables and potatoes enhanced with "Baeckaoffa" 
or
Pigeon tournedos with cabbage and truffle
or
Calf's sweetbreads à la Grenobloise with Jerusalem artichoke mousseline


Cheese


"Grand Cru" chocolate and raspberry dessert with chocolate ice cream and raspberry sorbet
or
Light semolina gateau with Alsace damsons ans prune ice cream wih Armagnac
or
"Bento" selection of seasonal fruit sorbets


Petits fours and chocolates

 

Haeberlin menu

€188
14.4% service charge included

 

Saddle of rabbit stuffed with goose foie gras and nori seaweed, with an Ostergrüss radish 

Seared John Dory fillet with octopus and a rockfish broth


Lobster minestrone with a fennel consommé

Roasted rack of lamb with  variations on springs carrots 

Selection of cheese

Half-candied pienapple cubes with pomegranate sorbet 

Rhubarb and bergamot flower, with a rhubarb and date sorbet 

Petits fours and chocolates

 

Youth menu

€109
For guests under 35
Only served on Wednesday, Thursday, Friday and Saturday lunchand Wednesday, Thursday and Sunday dinner (excluding public holidays)
From November to late April
Drinks and 14.4% service charge included
 

 

Amuse-bouche


Salmon marinated in spices,
crunchy pork, herb cream


Pan-fried sea bass fillet with
wakame pastry samosa and mild curry emulsion


Thin strips of roast duck, apples from our orchards,
celeriac mash and cabbage and blackcurrant fruit paste


Chocolate bar, 


Petits fours
and chocolates

 

 

 

 

 

日本語のメニュー

 

スターター イルガーデンから収穫した野菜の選択€45 グース・フォアグラ・テリーヌ€57 広大な豆とガチョウの肝臓を持つトライプサラダ€46 ピーマンとレタスのマッシュポテトを添えたロブスターをのせ、豚の腹を詰めて€74 ブレッドソーセージとピクルス€99でトーストにブレトンロブスター グリーンアップルとペトリシアキャビアを掛けたカニ€114

 

魚介類 L'Auberge de l'Illの特産品であるサーモンスフレ€46 カエルのレフムース、Paul Haeberlin€71 甘いタマネギのマルチシャー、フレッシュモールズ、イエローワインのロブスターラグーユ€99 Monkfishはソテー野菜とlangoustineフリッターで骨にロースト (2つのディナーの場合)€149 新鮮なスモークウナギを詰めた鮮明なペストリーパーセル、炒めたカタツムリと酒とワサビエマルジョン€65 サワークラウト、ジャガイモピューレ、ペトロシアンキャビア付きのゴマゴリのサバ€98

 

チーズ 高齢の老いたチーズのトロリー€29

 

半分喪に包まれた「Miéral」Bresseチキンは、少し詰めたキャベツを提供しました。 レガシーはモックvol-au-ventで提供されています(2番目のサービスの場合)。 (2つのディナーの場合)€189

アヴェロンの子羊Allaitonのローストラック、春のニンジンのバリエーションを添えて

€77

ダブルブラックアンガス肋骨ステー(米国)、 灰色のエビとアルザスのサフランリゾット(2つのディナーのため)と一緒にサーフ&

€150

ローストされたベジタリアンスープ、アスパラガスと新鮮なモレルと黄色のワインソース€77

カフの肝臓は、厚くスライスされ、カリフラワーと野生のニンニクを含む中程度の希少価値があります€65

ケール、少しの小物のコロッケとジロールでクラウンにピジョンロースト

灰の中のトリュフ€162

 

セットメニュー

伝統的なメニュー €132   土曜日と日曜日のランチにのみサービス料14.4%が含まれています ガチョウのフォアグラ ゴールド   ビネグレットとピエモンテヘーゼルナッツエマルジョンを含むピスタチオナッツクリームのロブスター "Auberge de l'ill"サケ・スフレ ゴールド   貝のリゾットのジョン・ドーリ(John Dori fillet)を刻んだカミソリで包んだ ゴールド   パスタ、サモサワカメ、マイルドカレーエマルジョン "Baeckaoffa"で強化された圧縮野菜とジャガイモと緑のコートのラムのフィレ ゴールド   キャベツとトリュフとピジョントゥルーデー ゴールド   カルフの甘いブレッド、グルノーブルズ、エルサレムアーティチョークモスリン チーズ チョコレートとラズベリーのデザート、チョコレートアイスクリームとラズベリーシャーベット ゴールド   アルザスダンソンとライトセモリーナケーキ ゴールド   "Bento"季節のフルーツシャーベットの選択 プチ・フォーとチョコレート

 

Haeberlinメニュー €188   14.4%のサービス料が含まれています  ウサギのサドルにガチョウのフォアグラと海藻ノリを詰め、オーストラークス大根 タコとヨモギのスープを添えてジョン・ドリーのフィレ フェンネルを消費したロブスター・ミネストローネ バニラニンジンのローストラック チーズの選択 ハーフキャンディーのパイナップルキューブとザクロのシャーベット 大黄とベルガモットの花、大黄とデートシャーベット プチ・フォーとチョコレート

 

 

青少年メニュー

€109

  35歳未満のお客様

水曜日、木曜日、金曜日、土曜日の水曜日、木曜日、および日曜日の夕食(祝日を除く)

11月から4月下旬

ドリンクと14.4%のサービス料が含まれています

 

前菜

 

サーモンはスパイスでマリネされ、

クランチポーク、ハーブクリーム

 

フライドスズキフィレ

ワカメペストリーサモサ、マイルドカレーエマルジョン

 

ローストダックの薄いストリップ、果樹園のリンゴ、

セロアリアンマッシュとキャベツブラックカラントフルーツペースト

 

チョコレートバー、

 

プチ・フォー

チョコレート